30 december 2019

De hele wereld is maar een muisklik van je verwijderd

Door Eva Bal

Je kunt er niet om heen, de hele wereld deelt ziel en zaligheid met elkaar. Grappige foto’s, vrolijke Facebookberichten, krachtige tweets, gezellige blogs, mooie afbeeldingen via Instagram, aangrijpende levensverhalen, serieuze opinieberichten, enzovoort.

Mijn nieuwe blog, nog een extra linkje op het WWW
En dan zal ik mijn belevenissen, verwonderingen en hersenkronkels ook nog eens online gaan zetten. Worden er al niet genoeg feeds over ons uitgestort? Echt wel! En toch denk ik dat mijn blogs best leuk zijn, de moeite waard zijn om te publiceren. Gewoon een beetje vermaak, een stukje herkenning of een kleine verwondering, verpakt in een alledaags verhaaltje.
En vind je het niks, dan klik je gauw op een ander linkje. Zo’n linkje is namelijk binnen handbereik …. in veelvoud.

Stap 1, maak een website
Om een blog te kunnen publiceren zul je toch een website moeten inrichten. Nou, ook daar kun je een verhaal over schrijven. Ik vind het verzinnen van een pakkende titel voor mijn verhaal soms al een dingetje, maar het invullen van het gegevensformulier voor de aanvraag van je website is van een heel andere orde. Hopelijk zijn die velden als de boel eenmaal staat nog te veranderen…..
Leuk hoor “ik ga online”, maar dat is voor iemand die de woorden meer dan eens tegen elkaar afweegt, helemaal niet zo gemakkelijk. Waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen?

15 minuten later: Zo, de boel is ingericht. Het viel achteraf toch wel mee. Natuurlijk kun je de ingevulde velden na afloop nog veranderen! De beklemmende noodzaak daarvan heeft iemand anders uiteraard ook al ingezien. Iemand die snapt dat je kunt twijfelen bij zoiets simpels als het invullen van het veld ‘Naam’ (want weet jij veel hoe en waar dat veld op de website kan opduiken….).
Maar het is gelukt, ik besta, ik heb mijn linkje op het WWW geclaimd en ik ga er lekker mee aan de slag. Met mijn eigen website!

December 2019