26 september 2020

Home made gezelligheid

Door Eva Bal

Tussen toen (het verschijnen van mijn vorige blogbericht) en nu is er wel wat veranderd. Van thuisonderwijs, niet kunnen sporten en boodschappen doen als enige uitje veranderde de mensheid weer richting sociaal, in semireislustig en werd BBQ-en in de tuin een favoriete bezigheid. De sportzalen gingen weer open, het vliegverkeer kwam voorzichtig op gang en we konden weer een drankje drinken op het terras. Maar dat alles wel op anderhalve meter afstand van elkaar!
Inmiddels is, vanwege de grote toename van de coronabesmettingen, onze actieradius weer kleiner dan klein en worden de coronamaatregelen steeds verder aangescherpt. We zijn weer aan huis gekluisterd…

“Eigen haard is goud waard”
En na al die maanden gaat werken aan de keukentafel, en dan met name het uitzicht op het aanrechtblad, wel een beetje vervelen. Nu ben ik heel tevreden met onze keuken en hebben we een prachtig granieten aanrechtblad, maar tsja, echt inspirerend is het inmiddels niet meer. Het zicht op het nespressoapparaat is eigenlijk nog niet zo verkeerd. Het uitzicht op zich doet me eerlijk gezegd niet zo veel, maar de nabijheid van heerlijke koffie is een luxe. Koffie betekent gezelligheid, knusheid en daar kan ik me elke dag wel in onderdompelen. In die knusheid, niet in de koffie….
Om nog wat meer gezelligheid in huis aan te brengen, zijn we op basis van een vrolijk YouTube filmpje -zo’n filmpje van iemand die in no time iets moois in elkaar knutselt, alle gereedschappen binnen handbereik heeft, nooit een plankje mis zaagt, nou ja zo’n filmpje dus- een project gestart. Een gezellig ding voor aan de muur, voor gezellige dingetjes. Je merkt het, het woord ‘gezelligheid’ voert de boventoon ;).

Kunnen we het bouwen? Nou en of!
Met z’n drieën hebben we gezaagd, geschuurd, geverfd, geschroefd en nog meer gezaagd. Uit één van de vorige blogs heb je al kunnen opmaken dat onze garage nu is opgeruimd, dus we konden direct aan de slag. Als een goed geoliede gezinsmachine hebben we gezamenlijk iets moois gemaakt. En nu hangt er in onze keuken een stukje zelfgemaakte gezelligheid, een nieuw uitzicht dat inspireert en bovenal verwijst naar fijne herinneringen.

Inspiratie zit ‘m soms in kleine dingen…

September 2020